Expeditia Odysseus

Proiectul Odysseus a presupus realizarea unei ambarcatiuni conforme cu imaginea prezenta pe unul din basoreliefurile de la Karnak ( Egipt) din timpul lui Ramses al III-lea. Aceasta ambarcatiune este o replica 1:1 dupa cele ce au apartinut se pare unor populatii central europene care au migrat de-a lngul Dunarii prin Marea Neagra catre Asia Mica.
Igor Melnik , coordonatorul proiectului si seful expeditiei a organizat traseul in 3 segmente desfasurate pe 3 ani . In 2009 Au plecat din Regensburg Germania si s-au oprit in amonte de Belgrad. Anul acesta au pornit din Belgrad si vor ajunge in Varna . In 2011 urmeaza sa parcurga distanta dintre Varna si Troia ( Asia Mica) iar de aici nava va fi transportata la Odessa unde va fi amenajat un mic muzeu al acestui proiect. Deplasarea se face exclusiv pe curentul Dunarii si cu vele , cu exceptia ecluzelor si a canalului unde sunt obligati de regulamentele internationale sa se deplaseze cu ajutorul micului motor out bord de 15 HP . Ambarcatiunea are 10 m ungime si 2 latime si poate lua la bord un echipaj de pana a 8 oameni.

Echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic Club a inlesnit contactul echipajului expeditiei cu autoritatile romane , a asigurat securitatea ambarcatiunea pentru a permite membrilor deplasarea in Constanta si la cateva sit-uri arheologice (Histria , Adamclisi , etc).
Cu aceasta ocazie seful expeditiei Igor Melnik a ntrat in randurile membrilor nostri de onoare , urmand sa devina si reprezentantul nostru oficial in Ukraina.

Anunțuri

Etichete: , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: