7 semnalari, 5 cazuri , total 11 cetacee esuate in 2011 pana acum

In intervalul 12 Mai 2011 ora 16:00 – 13 Mai 2011 ora 24:00 echipajul programului “Delfinii in criza ! – Dolphins in distress!” a primit semnalari privind existenta a 7 delfini esuati morti in mai multe puncte ale sectorului costier cuprins intre Periboina si Vama Veche. Dintre acestia 5 au fost identificati si preluati de echipa noastra in vederea investigatiilor asupra cauzelor mortii: doi in zona plajei dintre Eforie Sud si Tuzla, unul la nord de Costinesti , unul pe grindul Chituc si unul la Olimp. Celelalte doua semnalari au fost una in dreptul hotelului Paradisio din Mangalia si inca unul pe plaja 3Papuci din Constanta . Din informatiile primite de la paznicul din zona plajei Modern cel esuat la plaja 3 Papuci ar fi fost preluat de o autoduba alba . In cazul celui de la Mangalia echipa noastra desi s-a deplasat la fata locului , nu a identificat nici un delfin in locul indicat.
Dintre cele 5 cetacee esuate in acest interval 4 sunt marsuini (Phocoena phocoena relicta) (3 femele si un mascul morti in decursul ultimei luni) si unul este afalin ( Tursiops truncatus ponticus) mascul mort in urma cu aproximativ 2-3 saptamani. Cauza mortii in toate cele cinci cazuri este inecul survenit ca urmare a prinderii acestor exemplare in plase de pescuit.
Acest aflux de cazuri intr-un interval scurt de timp, desi moartea acestor exemplare a survenit in momente diferite, consideram ca se datoreaza si conditiilor meteorologice: vantul predominant dinspre Est-Nordest care a impins si aceste cadavre catre tarm. Acest fapt ne indreptateste sa afirmam ca numarul de cazuri de cetacee din zona costiera romaneasca ucise de unelte de pescuit este mai mare decat numarul celor care esueaza pe tarm.
Pana astazi echipa noastra a inregistrat de la inceputul anului 11 cazuri (+2 neconfirmate fizic )

Echipa
S.E.O.P.M.M. Oceanic-Club

Abonaţii reţelei de telefonie Vodafone pot susţine aceste demersuri ale organizaţiei noastre trimiţând un sms cu textul DELFIN la 8880. Valoarea mesajului este de 3 euro şi include toate taxele.
De asemenea pana la 15 Mai puteti redirectiona 2% din impozitul pe venit pe care il datorati statului completand formularul 230 cu datele organizatiei noastre : S.E.O.P.M.M. Oceanic Club, CUI : 14503924 ; IBAN: RO 06 BTRL 0140 1205 7024 90XX , si trimitandu-l insotit de fisa fiscala eliberata de angajatorul dumneavoastra , catre administratia financiara de care apartineti.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: