De la inceputul lui 2011 pana azi Marea Neagra e mai saraca cu 44 de cetacee

In zilele de 27 si 28 Mai au fost inregistrat si preluati de echipa SEOPMM Oceanic Club 29 de cetacee moarte esuate la coasta romaneasca (5 in cursul zilei de 27 Mai si 24 in cursul zilei de 28 Mai. Majoritatea marsuini dar si afalini. Astfel de la inceputul anului 2011 avem de-a face cu un total de 44 cazuri. Pentru 26 dintre aceste cazuri s-a stabilit ca au murit prin inec in urma prinderii lor in plase de pescuit. In ultima saptamana 5 pui de marsuin nascuti de cateva zile au esuat vii la coasta, dar nu au supravietuit . Acestia erau epuizati in urma pierderii mamelor si a lipsei hranei. Din acest motiv echipa noastra suspecteaza capturarea unui card de marsuini intre care si femele cu pui in unelte de pescuit . Pentru a elimina alte ipoteze veterinarii si biologii membri ai echipei SEOPMM Oceanic Club si reprezentanti ai partenerilor nostri investigheaza existenta unor potentiale boli ( viroze respiratorii ). Peste aproximativ o saptamana ne vom putea pronunta daca acesti pui erau sau nu bolnavi. Cel mai recent caz pentru care echipa noastra a intervenit a fost in statiunea Mamaia (plaja Golden Tulip) unde cand am ajuns, cativa turisti se jucau cu puiul respectiv, fapt ce a adaugat un stress foarte mare asupra acestuia. Facem un apel pe acesta cale: Un delfin viu care ajunge in ape de mica adancime are cu siguranta probleme serioase de sanatate. De aceea este bine ca acesta sa nu fie stresat si daca se doreste ajutarea sa este nevoie sa i se acopere partea corpului iesita din apa cu prosoape ude avand grija ca eventul ( orificiul pe care respira) sa fie deasupra apei. Daca delfinul viu este iesit mai mult de 1/5 din inaltimea corpului din apa se sapa in nisip sub el pentru a evita ranirea tegumentului prin frecarea de nisip. Apelati in aceste cazuri numarul echipajului nostru 0744507709 operational 24/24 7/7 . ATENTIE : Unele boli ale delfinilor cum ar fi erizipelul sunt transmisibile si la oameni !

Abonaţii reţelei de telefonie Vodafone pot susţine aceste demersuri ale organizaţiei noastre trimiţând un sms cu textul DELFIN la 8880. Valoarea mesajului este de 3 euro şi include toate taxele.
De asemenea pentru sustinerea activitatii noastre se pot face donatii/sponsorizari in contul S.E.O.P.M.M. Oceanic Club, IBAN: RO 06 BTRL 0140 1205 7024 90XX ; CUI : 14503924.

Etichete: , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri to “De la inceputul lui 2011 pana azi Marea Neagra e mai saraca cu 44 de cetacee”

  1. Semnal de alarmă cu privire la cetacee « Despre sufletul meu Says:

    […] sursa […]

  2. dagatha Says:

    vai de noi! ce animale suntem!

Lasă un comentariu