Cate cetacee mor anual in uneltele de pescuit ?

In ziua de 3 iunie echipa S.E.O.P.M.M. Oceanic Club a mai avut de solutionat 4 cazuri de cetacee esuate moarte in sectorul cuprins intre Navodari si Neptun. Toate aceste cazuri apartineau aceleiasi specii : Phocoena phocoena relicta ( marsuin) . In afara de inca doi pui de cateva zile esuati morti ridicand numarul acestora la 10 in ultimile doua saptamani, celelalte doua cazuri au fost cu totul speciale. In primul esuat la Neptun am avut de-a face cu o femela gestanta , pregatita de nastere (judecand dupa prolapsul vaginal pronuntat) in care am identificat si un al cincelea exemplar inca o femela de 64 cm.

Un alt caz care ne determina sa ne intrebam ingrijorati „oare cati delfini mor anual in uneltele de pescuit ?” a fost reprezentat de un mascul ajuns in apele de mica adancime din zona „Trei papuci”. Acesta avea legata de coada o dala de pavaj stradal. In dorinta de a-si ascunde crimele, unii braconieri utilizeaza la ridicarea setcilor , atunci cand gasesc cetcaee prinse in plasele lor , lesturile cu care fixeaza plasele , pentru a trimite la fundul marii victimele . De data aceasta lestul nu a fost suficient de greu si odata cu inceperea procesului de putrefactie atunci cand in cadavrul marsuinului au inceput sa se formeze gaze, ajutat de curentul dinspre est, acesta a ajuns catre mal. Oare cate astfel de cadavrei mai zac inca pe fndul marii in zonele de pescuit ?

Abonaţii reţelei de telefonie Vodafone pot susţine aceste demersuri ale organizaţiei noastre trimiţând un sms cu textul DELFIN la 8880. Valoarea mesajului este de 3 euro şi include toate taxele.
De asemenea pentru sustinerea activitatii noastre se pot face donatii/sponsorizari in contul S.E.O.P.M.M. Oceanic Club, IBAN: RO 06 BTRL 0140 1205 7024 90XX ; CUI : 14503924.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: