Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate își suspendă temporar activitatea

Numărul mult mai mare de cazuri decât cel pe care l-am estimat la începutul activității E.I.S.A.S.D. – Echipajului de intervenție și salvare a animalelor sălbatice aflate în dificultate -(60-70 pe an față de peste 400 câte au fost în primele 5 luni) suprapus peste imposibilitatea identificării unor resurse suplimentare pentru a întreține funcționarea acestei structuri creată și finanțată integral de către membri organizației noastre, ne determină ca începând de astăzi să suspendăm temporar activitatea de intervenție în teren a echipajului precum și preluarea de noi cazuri. Capacitatea centrului improvizat de noi în acest scop este depășită în prezent. Ne pare foarte rău că trebuie să luăm această decizie . La început am prevăzut cheltuieli de 7000-8000 de lei pe an pentru acțiunile de intervenție . Am ajuns deja în primele cinci luni de la lansare să cheltuim peste 20.000 RON.

Până am prezent echipajul nostru a intervenit în 408 de cazuri între care 371 pescăruși , 2 arici, 8 țestoase dobrogene, 3 berze, 3 șorecari comuni, 1 vânturel, 3 pui de marsuin eșuați, 1 stârc pitic, 7 cormorani mari , 1 pelican comun , o pereche de rață cu cap verde și 4 pui, 1 pui de lăcar, 1 pui de cuc

Echipajul nstru a fost cel care a tras primul semnal de alarmă în cazul numărului mare de pescăruși în stare de agonie din această vară , demarând în parteneriat cu Direcția Sanitară Veterinară Constanța și procedurile pentru stabilirea cauzelor care au condus la apariția acestui fenomen. Încă nu s-a reușit stabilirea cauzei dar continuăm să depunem eforturi susținute în această direcție.

Imediat ce vom identifica resursele materiale necesare continuării activității E.I.S.A.S.D. vom reîncepe activitatea de intervenție. În prezent mai dispunem pentru E.I.S.A.S.D. de o rezervă de 350 RON pe care o păstrăm pentru situația în care ar trebui intervenit în vederea salvării unor indivizi ai unor specii puternic amenințate din Dobrogea. Practic , acești bani ar fi suficienți doar pentru combustibil și medicație de prim ajutor, dacă ar surveni un caz în nordul județului Tulcea spre exemplu.

Le mulțumim tuturor celor care nu au rămas indiferenți și ne-au apelat pentru a solicita intervenția echipajului nostru. Mulțumiri aparte i le adresăm domnului Onica Cristian Teodor care a preluat în zona Vama Veche un exemplar juvenil de Falco tinnunculus pe care l-a îngrijit mai multe zile la rând până în momentul în care a identificat datele noastre de contact. Acum acel frumos exemplar trăiește liber undeva în zona pădurii Dumbrăveni.

Am înregistrat 286 de apeluri în 5 luni, ceea ce ne motivează și ne bucură la gândul că în România sunt mulți aceia care dacă ar putea ar fi gata să facă CEVA.

Anunțuri

Etichete: , , , , , , , ,

Un răspuns to “Echipajul de Intervenție și Salvare a Animalelor Sălbatice aflate în Dificultate își suspendă temporar activitatea”

  1. tazvan Says:

    Dacă sunteți abonat Orange, puteți susține demersul nostru trimițând un mesaj SMS cu textul DELFIN la numărul 8830. Astfel donați 3 (trei) euro (toate taxele sunt incluse) pentru desfășurarea acestui program.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: